Следвайте Гласове в Помощта за Украйна изчерпва военните резерви на страните

...
Следвайте Гласове в Помощта за Украйна изчерпва военните резерви на страните
Коментари Харесай

Столтенберг: Помощта за Украйна изчерпва военните резерви на НАТО и ЕС

Следвайте " Гласове " в 
Помощта за Украйна изчерпва военните запаси на страните от НАТО и Европейски Съюз. Това съобщи генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг на конференция след подписването на декларация за съдействие сред блока и Европейски Съюз. Той уточни, че през днешния ден по-важното е страните от двете организации да обезпечат оръжие за Украйна, в сравнение с да съблюдават разпоредбите за личните си ресурси.

" Страните, които са съдружници в НАТО, и членовете на Европейски Съюз натовариха запасите си с помощта за Украйна. Но това беше вярното решение. Става дума за нашата сигурност, тъй че би трябвало да се погрижим за личните си благоприятни условия, личните си ресурси и муниции, с цел да помогнем на Киев ", сподели той и добави, че помощта за Украйна е по-важна от това страните да извършват стандартите на НАТО за запасите от военно съоръжение.
Столтенберг съобщи, че НАТО и Европейски Съюз координират напъните си за увеличение на производството на оръжие. " Говорим за увеличение на производството в страните от Европейски Съюз, които са членки на НАТО, както и в страните от Алианса, които не са членки на Европейски Съюз. Работим непосредствено с производителите и те усилват производството си, с цел да можем да запазим и даже да увеличим помощта за Киев ", изясни той. 
Столтенберг прикани да не се подценява Русия, която демонстрира воля да продължи войната в Украйна, макар страданията. Няма белези съветският президент Владимир Путин да обмисля смяна, добави той на взаимна конференция с ръководителите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, само че не съумя, заключи Столтенберг. По неговите думи режимът в Москва желае друга Европа, както и да управлява нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.
Генералният секретар означи, че подписаният през днешния ден документ уголемява стратегическото съдействие сред НАТО и Европейски Съюз, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните закани, както и за запазване на инфраструктурата.
Руската война в Украйна сплоти Европейски Съюз и НАТО, уточни Шарл Мишел. Той означи, че до момента Европейски Съюз е обезпечил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.
Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз ще продължи помощта си за Киев. По думите й се приготвят нови наказания против Беларус и Иран поради съучастието им във войната на страната на нападателите.
Според нея Европейски Съюз към този момент е преодолял зависимостта си от съветските енергоносители, като е прекратил напълно вноса на въглища и 80 на 100 от доставките на съветски газ.
Източници: ТАСС, novini.bg
 
 
10 Яну 2023010 Яну 202398810 Яну 2023180810 Яну 202325410 Яну 2023124310 Яну 2023365КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231310124 Дек 2022366210 Яну 20236328 Дек 2022793
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР